søndag 3. april 2011

Årsmøtehelg i Norsk Quilteforbund NQF

18.-20. mars var det årsmøtehelg i NQF. Arrangementet var lagt til Tromsø. Siden en av sønnene mine studerer der så tok jeg selvfølgelig turen og ble noen dager ekstra.

Selve helgen ble travel med mange arrangementer og når jeg i tillegg gikk på kurs I to dager ble det veldig liten tid til å se på utstillingen og handle i butikkene. Jeg skulle veldig gjerne sett nærmere på alle teppene, men fikk i alle fall tatt bilder som jeg kan studere litt på PCen.

March 18th –20th was the weekend for the annual meeting of the Norwegian Quilt Association. It was in Tromsø, in the northern part of Norway. I spent some extra days there since one of my sons live there.

Her er noen bilder fra butikkene:

Here are a few pictures from the shops:

IMG_6571IMG_6572IMG_6573IMG_6574IMG_6575IMG_6576IMG_6577

På fredag kveld var vi en tur på Polaria, akvariet i Tromsø. Vi fikk nydelig fiskesuppe og praten gikk rundt bordene. Det var stilt ut endel tepper . Ellers så fikk vi se en flott film fra Svalbard og ellers se rundt i anlegget.

We spent Friday night in Polaria, the aquarium in Tromsø. We looked at quilts and had a delicious fish soup in addition to watching life in the aquarium and a fantastic film about Spitzbergen.

IMG_6491

IMG_6490

 

På lørdag kveld var vi på midnattskonsert i Ishavskatedralen. Stemningsfull og flott konsert i fullsatt kirke.

Her er noen av bildene fra utstillingen/konkurransen. Mange flotte tepper som jeg gjerne skulle sett nørmere på. For å finne ut mer om vinnerne av konkurransen, gå til Norsk Quilteforbund

Here are some pictures from the exhibition/ competition

 

Jeg hadde mosaikkbildet mitt med på utstillingen og siden “modellen” til bildet er den sønnen jeg bodde hos i Tromsø måtte jeg jo bare ta han med på utstillingen og ta et bilde…

I had my Mosaic Quilt at the exhibition and since the model is the son that lives in Tromsø I had him come so I could take a picture…

IMG_6623

Det var også en utstilling i gangen, “Circle of Friends”. Her er noen bilder:

The exhibition Circle of Friends

På NQF sin side kan du se hvilke av de som skal være med på utstilling i Birmingham.

En av sirklene var min:

Here is my circle:

IMG_6367

Jeg har i mange år “kjent” Oddbjørg fra ei quilteliste på nettet, men vi har ikke truffet hverandre før nå. Veldig hyggelig, her står vi foran hotellets isbjørn:

Oddbjørg and I in front of the polar bear at the hotel. We have known each other for many years on the internet, but never met until now:

IMG_6487

Jeg var med på blokklotteriet og sydde fire nordlysblokker:

My Nothern Light blocks for the lottery( I did not win…):

IMG_6397

Ingen gevinst på meg, men noen heldige vinnere får seg nok et fint nordlysteppe etter hvert.

Som tidligere fortalt gikk jeg på kurs. Lærer var Ragnhild E.Kjenne og vi lærte å trykke på stoff. Veldig kjekt og spennende. Jeg har farget mye stoff, men ikke vært noe særlig borti dette før. Det ga mange nye ideer og mye inspirasjon og jeg håper det blir tid til å prøve mer etter hvert.

I took a class in Fabric Printing with Ragnhild E. Kjenne. Very interesting and much fun.

Her er prøvelappene jeg hadde med meg hjem. De første stoffene er malt med en grøt av hvetemel og vann. Etter at det var tørt ble stoffene krøllet sammen så det skulle bli sprekket i den tørre melblandingen. Stoffene ble malt og etter at malingen var tørr kunne melet vaskes av og mønsteret kom fram.

Here are the samples I made:

IMG_6709

På lappen til venstre er det brukt thermofax-rammer, til høyre stempel og på den lille lappen er det brukt metallfolie

IMG_6710

Etter at bakgrunnsfargen er malt er det brukt thermofax-ramme på dette stoffet

IMG_6712

Her er det brukt forskjellige stempel

IMG_6715IMG_6717

Jeg var også på to foredrag, det ene med Ragnhild Kjenne. Det var selvfølgelig ekstra interessant for oss som gikk på kurset hennes, Det andre var med Ida Thorkildsen som fortalte mye om prosessen med å skape. Interessant det også. Begge fikk stipend fra NQF i fjor og fortalte om prosjektene sine I den forbindelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar